Migdały są jednymi z najpopularniejszych orzechów na świecie. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do drugiego śniadania w pracy, szkole lub jako szybka i łatwa przekąska w podróży. Co zawierają migdały i jakie są ich właściwości zdrowotne?
Migdały zawierają dużą ilość przeciwutleniaczy – chronią komórki przed uszkodzeniami oksydacyjnymi, które są przyczynami wielu chorób i przyspieszają procesy starzenia się organizmu. Wiele badań sugeruje, że regularne spożywanie orzechów może przynieść wiele korzyści dla zdrowia, gdyż m.in. zmniejszają ryzyko przedwczesnej śmierci z powodu chorób układu sercowo–naczyniowego. Orzechy pomagają utrzymać zdrowie poprzez obniżenie poziomu lipoprotein o niskiej gęstości (cholesterolu LDL), który potocznie zwany jest „złym cholesterolem”, dzięki czemu zmniejszają ryzyko powstawania zakrzepów we krwi. Zawierają też nienasycone kwasy tłuszczowe W naszej ofercie znajdziesz:
- migdały blanszowane/ nieblanszowane prażone
- migdały blan prażone kawałek: 1/3, 2/4, 4/6, 6/8
- migdał prażony w karmelu
- mąka prażona z migdałów blanszowanych
- pasta gładka/z/kawałkami z migdałów
- płatki migdałowe prażone lub surowe
- pasty:
- Pasta z migdałów nieblanszowanych smooth i crunch
- Pasta z migdałów o smaku kokosowym