BAKALIE
LOPER DE GRAAF
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ O NASZYM ŚWIECIE BAKALII
Arachidy
Orzeszki ziemne stanowią doskonałą przekąskę, dodatek do sałatek, ciast, deserów i dań wytrawnych oraz potraw azjatyckich….
Sezam
Ziarna sezamu znane już w starożytności są jednym z najcenniejszych dodatków uzupełniających wartość wielu potraw ze względu na zawarte w nich bogactwo witamin i składników mineralnych. Smak i aromat sezamu nadaje potrawom niepowtarzalny orientalny charakter. Sezam jest niezastąpionym dodatkiem smakowym do ciast, pieczywa i różnego rodzaju deserów.
Migdały
Czynność tak prosta jak sięgania po cztery migdały dziennie pomoże Ci zwiększyć wydajność, z jaką pracuje Twój mózg. Dzieje się tak dzięki temu, że produkt ten zawiera substancję znaną jako tokoferol
oraz kwasy tłuszczowe. Doskonale wpływa to na pamięć.
Nerkowce
Owoce nanercza zachodniego, czyli drzewa, które przez lata było wykorzystywane jedynie do pozyskiwania drewna. Dopiero w poprzednim stuleciu odkryto, że jego owoce są jadalne, a przy okazji również bardzo smaczne i zdrowe.
Orzechy laskowe
Wszyscy je znamy, lubimy i chętnie spożywamy jako zdrową przekąskę. Wśród oferowanych przez nas zdrowych i smacznych produktów nie mogło zabraknąć orzechów laskowych
Kokos
Palma kokosowa, czyli inaczej kokos właściwy (a bardziej oficjalnie Cocos nucifera), jego nazwa w sanskrycie to kalpa vriksha , co tłumaczy się jako:
„drzewo, które zaspokaja wszystkie potrzeby życia”.
Pasty orzechowe
Nasze pasty dodawane do wielu produktów podnoszą ich wartość odżywczą oraz wzbogacają ich smak. Mają zastosowanie w branży cukierniczej, piekarniczej jak i w produkcji zdrowej żywności.
Pistacje:
Smaczny, zielony orzech z twardą łupiną i chrupiącym jądrem. Już ponad 10.000 lat temu pistacje były sadzone jako rośliny uprawne na Bliskim Wschodzie, zwłaszcza w Syrii. Do dziś są tam przysmakiem, stanowiącym część długiej historii kultury wielu krajów tego regionu.
Orzechy makadamia:
Orzechy makadamia pochodzą z drzew makadamia (Macadam) należących do rodziny srebrnikowatych (Proteaceae). Rośliny z rodzaju Macadamia uprawiane są głównie w Australii, RPA, Kenii i USA.
Współpraca
Dzięki naszym składnikom Twoje produkty będą świeże i atrakcyjne oraz naturalne w smaku.
Naszym celem jest zostać Twoim partnerem biznesowym na wiele lat.